Betala enkelt med Klarna. Snabb leverans. Frakt 69 kr

Hållbar formgivning

Här har vi samlat konsthantverk och design som vi älskar. Du hittar hos oss produkter som gör det lätt för dig att välja hållbar formgivning / design.

Vi vill underlätta för en hållbarare livsstil både här i Skaraborg men även i hela landet då vi också säljer i vår webshop. Hos oss hittar du till exempel ullkläder, kläder i ekologisk bomull, handdrejad keramik, produkter i bambu, rotting, produkter tillverkade av konsthantverkare, fair trade märkta varor och mycket mer.

Vi vill att du hos oss ska kunna shoppa både stort och smått, till vardag och till fest och genom att shoppa i unika butiker håller du både stad och landsbygd levande med en mångfald av varumärken, stora som små.

För oss är hållbar formgivning när produkterna går genom tiden – tidlösa - är tillverkade i hållbara material och / eller hållbart med hänsyn till de som tillverkar – rättvishandel. Funktionella produkter och produkter som vill bevara kultur och tradition.

Vi tror också på en långsiktig och hållbar framtid för handeln därför har vi sällan säsongsrea. Handel har funnits i tusentals år och även hantverk – detta kommer inte gå ur tiden. Därför måste vårt sätt att ta hand om och älska våra ägodelar också utgå från tidlöshet och hållbarhet.

Vi värnar även om landsbygden och dess ekonomiska tillväxt, att man ska kunna leva och bo var man vill i vårt vackra land, till ett sådant samhälle hör butiker. Alldeles särskilt värnar vi om unika butiker med unika varumärken och just därför är vi också medlemmar i Unika butiker. Unika Butiker står för unik shopping hos oberoende butiker både på landsbygd och i stad – butiker som sticker ut med sina unika produkter, speciella kompetens eller på annat sätt är unika.

 Butik Formcraft

 

Ägaren Marianne, Borreboda krukmakeri

Marianne som är ägare av Formcraft har arbetat som krukmakare i över 30 år och har alltid älskat hantverk i alla dess former. För henne är hållbarhet inte bara kärnan i Formcraft utan också i hennes sommarcafé Hajstorp slusscafé & vandrarhem – här bakas det på ekologiska och rättvisemärkta råvaror och i vandrarhemmet används bland annat ekologiska sängkläder.

För att bevara och lyfta hantverket har hon även tillsammans med 5 andra hantverkare inom olika hantverksområden drivit Hantverk kring kanalen i 20 år, en butik i ett magasin i Hajstorp precis bredvid Göta kanal. Butiken är säsongsöppen maj-sep. Här hittar man keramik, vävda mattor, kläder, träsnideri, smycken och mycket annat. En pärla som har tusentals besökare varje år, hit hittar cyklande och båtfarande turister från när och fjärran som turistar längs med Göta kanal.

Att öppna en livsstilsbutik har länge varit en dröm för Marianne då hon alltid har försökt att sträva efter en hållbar livsstil, Formcraft är för henne ett redskap att nå ut med sitt budskap om att konsumtion kan vara hållbar och ge kunder ett bra alternativ till sin vardag.

 
Vi hoppas du kommer och besöker oss här i butiken så att vi får en chans att berätta om alla våra intressanta varumärken eller att du besöker vår webshop här på hemsidan, där försöker vi också vara så kommunikativa som möjligt. Om det ändå är något du undrar så tveka inte att kontakta oss på butik@formcraft.se så hjälper vi dig med glädje!

Vi vill såklart även veta:
Vad är hållbar formgivning för dig?
Mejla oss gärna på butik@formcraft.se om du har någon synpunkt eller fråga eller om du skulle ha önskemål på konsthantverkare / leverantör som du tycker vi ska ha och som jobbar med hållbar formgivning.